licznik a właściwie brak kontrolki od świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ariusz
    Classic
    • 2010
    • 9

Czy u Was też tak łatwo dostaje się piach pod maskę ? Zajrzałem po zimie i naprawdę strasznie zapiaszczone wszystko, umyłem silniczek, zabezpieczyłem środkiem http://www.meguiars.pl/shop/product_...products_id=46 ale tak naprawde po tygodniu widać różnicę. Poprzednio w Fordzie Focusie nie było czegoś takiego. A nie jeżdzę przez jakieś piaszczyste tereny :-)

[ Dodano: Nie 09 Maj, 10 12:06 ]
    Czy można czasem przetrzeć zabrudzenia na lakierze chusteczkami do dziecięcej pupci "Bambino" ?
  • kafar100
    Classic
    • 2009
    • 14

witam.Jestem nowy na tym forum. MAm problem ze skodą octavią combi 99rok. Mianowicie nie świeci mi sie kontrolka na desce rozdzileczej że świtła krótkie są włonczone.. a kontrolka od pozostałych świteł np halogeny długie to świeca się kontrolki. A i mam jeszce pytanie...Jak włączam postojówki czy na licznikach tam gdzie są te wszytkie kontorlki itp ma by włączona jakaś dioda? czy dopiero jak włącze którtkie światełka? Prosze o pomoc! Pozdrawiam

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

Witam. Sprawdź czy wychodzi napięcie z wyłącznika świateł TU masz rozpiskę wyłącznika i schemacik. Co do kontrolek to nie pamiętam żeby była osobna kontrolka od świateł postojowych, chyba nie ma. U mnie świeci się zielona kontrolka świateł po prostu. A TU i TU masz opis kontrolek wprawdzie do VW ale to prawie to samo 8)
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• kafar100
        Classic
        • 2009
        • 14

Dziękuje za pomoc lecz to nie jest dla mnie. Kontrolka działała cały czas lecz od pewnego czasu nie działa... Jeśli się spaliła to jaki koszt będzie wymiany?

Komentarz

• Jeżyk
          Rider
          • 2009
          • 691

Koszt wymiany to jeszcze nic, najtrudniej jest wyjąć szafę i nic nie zmaścić przy lutowaniu. Poszukaj na forum o modach zegarów tam jest opisane jak to wyjąć w sposób bezpieczny zaglądnij TUTAJ 8) ale najpierw sprawdź czy dochodzi napięcie do licznika od wyłącznika świateł.
          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• kafar100
            Classic
            • 2009
            • 14

Dzięki za radę jednak wolę udac się do elektornika .Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...